Samtalesalon om HANDLEKRAFT

Samtalesalon om HANDLEKRAFT

Ofte falder vores samtaler på en masse ting i samfundet, der kunne blive bedre. Alt muligt som ”nogen burde gøre noget ved”. Og ofte kommer vi på en masse gode idéer til, hvordan det kan løse. Men det virker svært selv at gøre noget ved. For hvordan skulle vi som almindelige borgere kunne forandre noget som helst? Hvad skal der til for at vi får rykket på vores idéer? Hvordan vi lettere komme fra idé til handling?

Det handler samtalesalonen om HANDLEKRAFT om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Denne samtalesalon er udviklet af Nadja Pass og Andreas Lloyd fra Borgerlyst.
 • Salonen blev afholdt første gang fredag d. 28. oktober 2011 i Ørstedsparken i København.

Hold din egen samtalesalon om HANDLEKRAFT:

Rigtig god fornøjelse.

3 comments

 1. Posted by Andreas Lloyd, at

  Fredag den 28. oktober 2011 afholdt vi samtalesalon i samarbejde med dagbladet Information. Anledningen var, at Borgerlyst havde stillet en udfordring til Information’s online tænketank 100 DAGE, der i løbet af den nye regerings første 100 dage indsamler idéer til udvikling af samfundet.

  Vores udfordring gik på, hvordan vi som borgere konkret kan være med til at udvikle samfundet. Og for at følge op på dette, inviterede vi til samtalesalon med et konkret mål med for øje: Nemlig at sætte fokus på den handlekraft, som vi som borgere besidder – enkeltvis og i fællesskab – og udvikle konkrete idéer til sammen.

  Salonen fandt sted en fredag eftermiddag, hvor op mod 30 mennesker valgte at indlede deres weekend i borgerlystens tegn. Fikspunktet i salonen var således det enkle, lille spørgsmål:

  Oliver fra Information og 100 Dage har skrevet en fin artikel om, hvordan salonen rent konkret forløb. Så her vil jeg nøjes med at sige, at deltagerne fik god lejlighed til at komme i dybden med deres egne kæpheste og diskutere de ting i samfundet, som de selv har lyst til at forbedre.

  Vi bad deltagerne om at skrive disse udfordringer til forbedring ned, så det var nemmere for dem at udvikle idéer til hvordan de kan løse dem. Idéerne beholdt de hver især – så de selv kan gå videre med dem eller dele dem på 100 Dage.

  Men sedlerne med udfordringerne fik vi med hjem, så vi ved lidt om, hvilke ting, som deltagerne gerne vil arbejde konkret på at forbedre i deres hverdag og i samfundet som helhed. Herunder følger et lille udpluk fra disse sedler:

  Kedsomhed: Både mindre og mere af den.

  Åbenhed og accept af fremmede og det fremmede.

  At få fremmede i DK til at føle sig lidt mere velkomne.

  Integration i hverdagen

  Kompostering i København, samt bedre sortering af affald, f.eks. glas, plast, papir, metal, etc.

  Affaldssortering i stedet for deponi og afbrænding.

  Værdiansættelse af affald så det bliver genanvendt.

  Gøre grønne tiltag sjove, motiverende og lette at få adgang til / benytte.

  Fødevarer til anstændige priser og kvalitet.

  At være med til at brede kendskabet til den finansielle sektors magt over politikerne og staterne.

  Jeg vil gerne kunne gøre det til en sejr og succes at deltage i samfundslivet for alle uanset social status.

  Flere muligheder for at føle forbindelsen mellem mig og andre.

  Udforske hvad der gør en forskel i form af nyt perspektiv og rykker mig/anden.

  Skabe bedre samtalerum til svære samtaler.

  Samtale (også) med de andre – fulgt op af handling.

  At udbrede kendskabet til samtalesalon.

  Vi er ret begejstrede for alle de gode forslag til, hvad vi alle skal blive bedre til. Ikke mindst, at så mange af deltagerne også ser et behov for at skabe bedre rum til samtaler og nye perspektiver igennem samtalesaloner.

  Vi ser hellere end gerne, at der bliver afholdt flere samtalesaloner rundt omkring i hele Danmark. Vi har prøvet at gøre det så let for andre at komme i gang med at afholde deres egne samtalesaloner.

 2. Posted by Rune Stilling, at

  Super initiativ, som jeg desværre er forhindret i at deltage i. Har dog lige publiceret et indlæg om det at udvirke forandring i en tænketanks-kontekst. Læs evt. her:

  http://tankebanken.dk/2011/10/28/om-at-udvirke-forandring/

  Mvh.
  Rune Stilling

 3. Posted by Andreas Lloyd, at

  Hej Rune,
  tak for kommentaren. Håber, at du har mulighed for at komme forbi næste gang vi holder et arrangement. Jeg har lagt en kommentar på dit blog indlæg. Gode tanker. :-)

Post your comment