Samtalesaloner på Folkemødet

Samtalesaloner på Folkemødet

Borgerlyst deltog i den stort anlagte demokrati-festival Folkemødet i Allinge fra d. 14. til d. 17. juni 2012.

Nadja har skrevet ret fyldestgørende om vores oplevelser på Folkemødet, men højdepunktet for os var helt klart de to slentresamtalesaloner, som vi afholdt derovre.

Slentresalonerne var afslappede og uformelle gåture rundt i Allinge, hvor deltagerne blev mixet på tværs af holdninger, baggrund og interesser og fik lejlighed til at vende tankevækkende spørgsmål ud fra to Borgerlyst Classic temaer — der er nogle af de emner, der ligger os allermest på sinde:

Fredagens slentresamtalesalon satte fokus på HANDLEKRAFT i hverdagen:
Ofte falder vores samtaler på ting i samfundet, der kunne blive bedre. Alt muligt som ”nogen burde gøre noget ved”. Og ofte kommer vi på en masse gode idéer til, hvordan det kan løses. Men hvordan skulle vi som almindelige borgere selv kunne forandre noget? Hvad skal der til for at vi rykker på vores idéer? Hvordan vi lettere komme fra idé til handling?
Download samtalemenuen fra fredagens slentresalon om Handlekraft.

Lørdagens slentresamtalesalon satte fokus på SAMMENSKUD i hverdagen:
Sammenskud er når alle byder ind med noget, så ingen står alene med en uoverskuelig byrde. Det er skønt princip, når man vil holde fest, men den samme tankegang kan vi også bruge, når vi gerne vil være med til at gøre en forskel i samfundet omkring os. Denne samtalesalon handler om alle de ting, vi sammen kan gøre – og hvordan vi får det til at ske.
Download samtalemenuen fra lørdagens slentresalon om Sammenskud.

Selvom vores saloner ikke var så godt besøgt, som vi kunne have ønsket (vi var 5 om fredagen og 10 om lørdagen), så havde vi alligevel nogle utroligt inspirerende samtaler med nogle fascinerende mennesker.

Post your comment