Eksperiment: Samtalemiddage om Det Fælles Bedste

Eksperiment: Samtalemiddage om Det Fælles Bedste

En samtalemiddag er en hyggelig og anderledes måde at samle en gruppe mennesker, give dem mulighed for at lære hinanden at kende, og tale sammen om nogle af de større og lidt sværere emner, som vi ofte undgår eller som vi sjældent får tid eller lejlighed til at snakke om i hverdagen.

Idéen til samtalemiddagene opstod i efteråret 2014, og resulterede i projektet “Det Fælles Bedste”, hvor der blev afholdt over 60 samtalemiddage over hele landet d. 15. januar 2015. Du kan læse mere om projektet her.

Vi har lavet en simpel opskrift på, hvordan du kan holde din egen samtalemiddag:

  • Find en medvært, der har andre perspektiver og holdninger end dig selv.
  • Du og din medvært inviterer hver to venner til en fælles samtalemiddag, så I bliver 6 personer til bords. Læs mere om, hvordan I kommer i gang i denne korte guide.
  • Byd velkommen og brug disse tre små samtalemenuer til at starte samtalen. Hver menu består af en række spørgsmål, der kan hjælpe jer med at lære hinanden at kende, og komme i gang med at snakke om de emner og spørgsmål om fremtiden, der ligger jer på sinde.
  • Lyt til hinanden og del det, der har gjort størst indtryk på jer i løbet af aftenen med hinanden.

Download alle de dokumenter du skal bruge her:

 

Comments are closed.