ØVELSE: Samtale-squaredance

ØVELSE: Samtale-squaredance

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Minimum antal deltagere: 12
I en samtale-squaredance beder du halvdelen af deltagerne om at stå i en cirkel med ansigterne udad. Bed derefter den anden halvdel af deltagerne om at stille sig i en cirkel udenom med ansigterne indad, således at hver deltager står overfor en anden deltager:

squaredance

Bed derefter alle i indercirklen om at fortælle noget til den, der står overfor dem i ydercirklen – og dem i ydercirklen om at svare på det. Et eksempel fra vores salon om Handlekraft: Deltagerne i indercirklen fortæller om et projekt, som vedkommende har lyst til at rykke på, og deltagerne i ydercirklen giver sparring og kommer med forslag til vedkommendes næste skridt kunne være.

Efter fem minutter beder du alle om at stoppe samtalerne, og deltagerne i ydercirklen rykke en plads til højre, så alle står overfor en ny samtalepartner. Bed derefter deltagerne gentage øvelsen, så indercirklen igen får lov til at få sparring på deres idé.

I alt fortæller indercirklen om deres idé tre gange og får tre gange sparring. Derefter bytter man roller, så det er deltagerne i ydercirklen, der fortæller om et projekt — og dem i indercirklen der hjælper dem videre. På den måde får alle deltagerne mindst tre forskellige indblik i, hvordan de kan komme videre og hvor forskelligt vi alle håndterer den samme situation.

Post your comment