Samtalesaloner som alternativt mødeformat

Samtalesaloner som alternativt mødeformat

Samtalesaloner er oprindeligt udviklet “for samfundets skyld”. Men grundprincipperne om at skabe naturlige mødesteder, hvor man kan vende tanker, ideer og holdninger, har vist sig at være mindst lige så relevant og anvendeligt i erhvervslivet, hvor samtalesalonerne kan fungere som en super enkel teambuilder på tværs af hierarkierne, afdelingerne og nyfusionerede virksomheder – og indgyde medarbejdere, der ikke ellers pitcher ideer eller tager ordet, mod på at deltage mere aktivt på lige fod med alle de andre. Samtalesalonerne egner sig desuden helt ekstremt godt til at få konferencedeltagere til at falde godt i snak med hinanden i de pauser, alle egentlig kommer for, men sjældent formår at udnytte optimalt.

Konceptet er enkelt og nemt at oversætte til erhvervslivet: Tricket er at påtage sig værtskabet og sørge for at blande deltagerne, så de undervejs kommer til at snakke med nogen, de ikke kender – eller sjældent taler med. Og derudover at give dem nogle samtalestartere i form af prikkende spørgsmål, der sikrer, at samtalerne starter uventede steder og bevæger sig i overraskende retninger. Dybest set handler det om at flytte pickuppen, så ingen af deltagerne kan lire deres vante small-talk-grammofonplader af, og de derfor bevæger sig ud på ukendt territorium sammen. På Samtalesaloner.dk ligger der masser af eksempler på samtalestartere og samtalemenuer, som du frit kan downloade og bruge, hvis du har mod på at holde dine egne saloner – eller bruge dem som inspiration til at finde på dine egne spørgsmål, der vil være relevante inden for dit fag eller på din arbejdsplads.

Comments are closed.