Træffetid – Fokuseret spontansparring gør det nemmere at komme fra tanke til handling

Træffetid – Fokuseret spontansparring gør det nemmere at komme fra tanke til handling

På et tidspunkt begyndte vi at få så mange forespørgsler på kaffemøder, inspiration, sparring og case-studier til specialer, at det blev svært at sige ja til alle dem vi gerne ville – og samtidig sikret den nødvendige fokuserede, uforstyrrede arbejdstid, vi har brug for, hvis vi skal kunne drifte og vedligeholde alle de initiativer, vi allerede har sat igang – og have mulighed for at udvikle nye spændende eksperimenter. Så vi blev nødt til at sætte kaffeaftalerne lidt i system. Det viste sig at være superenkelt: Vi introducerede begrebet “Træffetid” og satte os hver uge i et fast tidsrum på den samme cafe. Her var alle velkomne til at kigge forbi for at få spontansparring på deres borgerlystne ideer. For at minimere kalendergymnastikken er der ingen tidsbestilling, så man kommer bare forbi, hvis det lige passer – og gæsterne er så indforståede med, at der både er chance/risiko for at have vores fulde opmærksom i to timer og at blive en del af en større rundbordssamtale, hvor mange borgerlystne gæster er med til at sparre på hinandens ideer. Kommer der ingen gæster, får vi et kærkomment pusterum, hvor vi kan snakke om alt det, vi ellers ikke får snakket om til daglig.

To timer om ugen lyder måske af meget, men faktisk er det meget tidsbesparende for os, fordi vi så ikke behøver at tage stilling til eller kalenderkoordinere en masse kaffeforespørgsler. Samtidig er det vildt inspirerende at høre, hvad andre har gang i, det er dejligt at kunne hjælpe andre, og ikke mindst er det som ugentlig teambuilding os imellem. Men det nok så interessante er selvfølgelig, hvor nemt og effektivt vores spontansparring hjælper gæsterne videre – og hvor meget de får ud af at møde hinanden, når der er mange.

Hvis vi oversætter det samme princip til erhvervslivet, tror jeg, mange ledere, nøglemedarbejdere og eksperter vil kunne få meget ud af at indføre en fælles træffetid.

Med Træffetid ville toplederne råt for usødet høre ideerne fra medarbejderne selv. Ikke altid lige gangbare, nej – men ofte krøllede, kompromisløse og klarsynede. Og så kan man jo altid arbejde videre med dem dérfra, give dem sparring på, hvad der skal til for at føre ideen ud i livet og koble medarbejderne op med hinanden på tværs af afdelinger. Her ville Træffetid give mulighed for at genopbygge ”the missing links” i innovationsprocesserne. Og ikke mindst skubbe effektivt på talentaccelerationen.

Comments are closed.