Samtalemenuer – Det Fælles Bedste

Samtalemenuer – Det Fælles Bedste

En samtalemiddag er bygget op om tre små samtalemenuer, der kan hjælpe jeres samtaler i gang. Samtalemenuerne fungerer ligesom en menu på en restaurant. Eneste forskel er, at i stedet for retter man kan spise, så rummer samtalemenuerne forskellige emner og spørgsmål.

Hver menu består af et par spørgsmål. I behøver ikke snakke om alle spørgsmålene. Det er ikke en tjek-liste, som I skal igennem. Det er blot til inspiration. I skal bare vælge det eller de spørgsmål, der er vigtigst for jer til at starte jeres samtale.

Hver af de tre menuer, som en samtalemiddag består af, sætter fokus på forskellige emner, der kan hjælpe jer med at lære hinanden at kende og finde ud af, hvad der er vigtigt for jer og jeres lokalsamfund.

For at gøre det så let for jer som muligt, har vi lavet samtalemenuer omkring en række forskellige temaer, der alle griber fat i forskellige dele af Det Fælles Bedste. I kan frit vælge at tage udgangspunkt i et af disse temaer til jeres samtalemiddag, men I kan også vælge at lave jeres helt eget tema.

Herunder kan I finde menuerne til de forskellige temaer, samt en standard-menu, som I kan downloade og tilpasse, som I har lyst.

Som ekstra inspiration til udarbejdede Dagbladet Information en række små samling med artikler fra avisen, som I kan hente og dykke ned i, hvis I har lyst til lidt ekstra baggrundsviden og nye vinkler på de enkelte temaer. Dem kan I også finde herunder.

Rigtig god fornøjelse.

 

Arbejde og arbejdsløshed

 

Demokrati og medier

 

Energi og klimaforandringer

 

Fællesskaber og sammenhængskraft

 

Mad og Miljø

 

Overvågning og sikkerhed

 

Skoler og uddannelse

 

Sundhed og sygdom

 

Samtalemenuer, som du kan tilpasse efter behov

Comments are closed.