Om Samtalesaloner

Om Samtalesaloner

HVAD ER EN SAMTALESALON?

En samtalesalon er et samlingspunkt for folk, der gerne vil snakke med hinanden på en ny måde. Mest af alt minder det om at tilbringe en hyggelig aften på en cafe. Forskellen er bare, at til samtalesaloner kan man sagtens møde op alene, for salonværterne sørger for, at du kommer i snak med de andre spændende gæster uden at skulle bruge tid på at spørge “Nå, hvad laver du så”.

HVEM STÅR BAG?

Samtalesalonerne blev først udviklet af Andreas Lloyd og Nadja Pass fra samfundslaboratoriet Borgerlyst. I de første 5 år – fra 2010 til 2015 holdt vi månedlige, åbne Samtalesaloner om vidt forskellige emner – og afprøvede og udviklede de metoder, du kan læse om her på siden.

Siden har ideen spredt sig over hele Danmark, og mange andre holder i dag deres egne samtalesaloner. Nogle følger vores oprindelige koncept til punkt og prikke. Andre fylder alt muligt andet ind under overskriften “Samtalesaloner”. Vi kender kun selv til de færreste af de mange initiativer, men glæder os over, at ideen spreder sig, og at vi til sammen på hver vores måde er med til at styrke samtalekulturen. Hvis du har lyst til at holde dine egne samtalesaloner, kan du finde inspiration i vores håndbog eller printe nogle af vores tidligere samtalemenuer og bruge dem til din egen salon. Materialet er udviklet og stillet frit til rådighed under Creative Commons Licens – det vil sige, at du frit kan lade dig inspirere af det, bygge videre på det og udvikle nye materialer på baggrund af det, så længe du deler dine materialer på samme vilkår – så alt, hvad der har med Samtalesaloner at gøre bliver ved at være frit tilgængeligt for alle samtalelystne.

Comments are closed.