Vær med til at udvikle og sprede Samtalesaloner

Vær med til at udvikle og sprede Samtalesaloner

I løbet af de første fem år med samtalesaloner – fra sommeren 2010 til sommeren 2015 – har vi været på én gang jublende glade over at se, hvor hurtigt Samtalesalonerne har spredt sig over hele landet og lidt overrumplede over den kolossale efterspørgsel på skræddersyede saloner, salonværtskurser og nye samtalekoncepter.

Vores eksperiment har udviklet sig endnu bedre og mere borgerlystent, end vi havde turdet håbe på: Samtalesalonerne har fået deres helt eget liv helt uafhængtigt af os og Borgerlyst. Over hele landet holder folk deres egne samtalesaloner. Lægger samtalemenuer på bordene til fødselsdagsfesten, bruger spontansparring som ny workshopmetode, nytænker borgerinddragelsesprocesserne…

For os er det et skønt tegn på, at Samtalesaloner nu klar til at rykke ind i en ny fase. En fase, hvor vi slipper tøjlerne og ikke længere på fast basis står for at arrangere de åbne, månedlige samtalesaloner, vi har arrangeret siden 2010.

DET GØR VI AF TO GRUNDE:

1) Vi vil gerne give plads til, at endnu flere selv arrangerer
deres egne saloner. Det er så dejligt, at I er med til at sprede ideen rundt i hele landet – og det er så tydeligt, at alle jeres egne spørgsmål, øvelser og emner beriger grundkonceptet. Alt det tror vi, vil blomstre endnu mere, hvis vi selv trækker os lidt tilbage.

2) Vi har hver især mange nye ideer til arrangementer, eksperimenter og fællesskaber, der bygger videre på samtalesalonerne, men vil trives i nye samarbejder og nye sammenhænge. Som da vi holdt samtalemiddag på Statens Museum for Kunst, hvor 12 værter dækkede borde med deres egne ting hjemmefra og hver fik fem hemmelige gæster. Eller da vi fejrede Borgerlysts 5-års fødselsdag og grundlovsjubilæet på Dansk Arkitektur Center med selvbyggede borde og sammenskudsgilde på kajen.
Vi kommer fortsat til at holde kurser i salonværtskab og til at holde skræddersyede saloner i udvalgte sammenhænge. Og vi kommer jo nok også til at holde en klassisk samtalesalon i ny og næ – men det vil frigive en masse tid for os, hvis det ikke længere skal være på fast basis.

SÅDAN KAN DU VÆRE MED TIL AT UDVIKLE FREMTIDENS SAMTALESALONER:

Men selvom vi har sluppet tøjlerne, er efterspørgslen på “klassiske samtalesaloner” større end nogen sinde – over hele landet. Så vi håber, at rigtig mange har mod selv at starte deres egne samtalesaloner. Derfor har vi for nylig opgraderet vores “salonværtsmanual” til en egentlig bog, hvor vi har lavet en masse små dansediagrammer og opskrifter, der viser, hvordan du instrurerer de forskellige øvelser – og videregiver alle vores erfaringer, tankegods og vores bedste svar på de ofte stillede spørgsmål, du garanteret også vil blive stillet som samtalesalonvært.

Fra 15. januar 2016 kan “Samtalesaloner – små skub, der får folk til at falde i snak” bestilles hjem gennem din lokale boghandler eller du kan bestille den her på siden. Ligesom alt andet materiale, vi har udviklet gennem tiden, vil den også ligge til fri download, for det vigtigste for os er at sprede tankerne og metoderne. Men nu hvor vi lige har modtaget den version fra trykkeriet er vi nødt til at sige, at det er en meget lækker lille grøn sag :)

God samtalelyst!

Andreas og Nadja

Comments are closed.