Hvor og hvornår er den næste samtalesalon?

Hvor og hvornår er den næste samtalesalon?

Efter at have holdt store, åbne samtalesaloner en gang om måneden siden 2010, holder Borgerlyst ikke længere selv faste samtalesaloner – men heldigvis er der mange andre, der har ladet sig inspirere af tanken og bygger videre på vores materiale til at holde deres egne samtalesaloner rundt om i hele landet.

Andreas og Nadja kan du stadig engang imellem opleve som værter rundt omkring, for vi bygger begge videre på alt det, vi har lært gennem vores samarbejde med Borgerlyst og Samtalesaloner og eksperimenterer konstant med at udvikle nye eksperimenter, der kan  styrke samtalekulturen, fællesskaberne, dannelsen og borgerlysten.

Andreas er igang med at styrke fællesskaberne på Nørrebro og i Nordvest gennem Medborgerne – og Nadja har åbnet Samtidens Akademi, hvor meget af undervisningen og arrangementerne indeholder elementerne fra Samtalesalonerne og hvor hun også holder kurser i samtalesalon-værtskab.

Indimellem holder vi en klassisk samtalesalon, når vi har lyst til at udforske et nyt emne eller bare synes, det er for længe siden sidst. Det er et godt sted for både stamgæster, nybegyndere og kommende værter at opleve grundmetoderne i praksis. Men ellers koncentrerer vi os om at udvikle nye eksperimenter og samtalekoncepter, hvor vi videreudvikler metoderne.

Begge dele annoncerer her på siden og på Samtalesaloners Facebook-side, når de er under opsejling. Men den nemmeste måde at følge med er ved at tilmelde sig vores nyhedsbrev her:


Hvem står bag alle de andre samtalesaloner rundt om i landet?

Samtalesaloner er et frit koncept, som alle er velkomne til selv at starte op rundt om i landet, så længe de følger den Creative Commons Licens, materialet er udgivet under. Og vi er så glade for at se, at der i dag bliver holdt masser af variationer over temaet Samtalesaloner rundt om i landet. Nogle af værterne kender vi til, fordi de flere gange har været gæster til vores Samtalesaloner, andre har fundet inspiration her på hjemmesiden eller i vores bog. Nogle er trænede facilitatorer, andre prøver kræfter med værtskabet for allerførste gang. Og atter andre kan bare godt lide ordet Samtalesaloner og har udviklet deres egne koncepter for indhold og arrangementer. Så du kan sagtens dukke op til et arrangement, der hedder en samtalesalon, men som ligger meget langt fra det koncept, vi beskriver her på siden.

Vi har flere gange forsøgt at lave et fælles Danmarkskort eller fælleskalendere for at skabe et overblik over de mange initiativer. Men der sker så meget, og det ændrer sig så hurtigt, at det bliver for svært at sikre, at oversigterne er opdaterede – og så bliver det hurtigt lidt lige meget. Så vores bedste anbefaling er at søge “Samtalesaloner” på Google eller Facebook. Så dukker der en masse undersider frem om de lokale initiativer. Kontakt dem direkte, hvis du vil høre nærmere. Det er de færreste, vi selv kender til, så vi ved ikke, hvornår de holder næste arrangement eller hvad der er på programmet. Vi glæder os bare over, at ideen spreder sig.

Hvis det er vigtigt for dig at opleve en samtalesalon, der svarer til de metoder, vi beskriver her på siden, er det kun til vores egne arrangementer, vi kan garantere, at det er den oplevelse, du får, hvis du møder op. Ellers kan det være en god ide lige at kontakte værten for at høre lidt nærmere om dem og den samtalesalon de planlægger at afholde. Kontakt dem direkte – vi kender ikke svaret. Men vi opfordrer til at bakke op om de modige, der tager initiativ til at holde deres egne samtalesaloner.

Comments are closed.